Betere sollicitaties op vacature

Betere sollicitaties op uw vacature

Niet meer, maar betere sollicitaties, dat is wat u wilt. Natuurlijk zijn meer sollicitaties op zich al een hele prestatie. Maar meer sollicitaties betekent ook meer werk. U moet de juiste kandidaten selecteren en ongeschikte kandidaten afwijzen. Meer sollicitaties leidt ook niet direct tot meer succesvolle plaatsingen. In deze eerdere blog is uitgelegd hoe u eenvoudig een digitale recruiter creƫert. Maar hoe weet u waar uw beste kandidaten vandaan komen? Als u dit weet kunt u immers gerichter uw budget uitgeven. We leggen het graag uit.

Welke advertentie heeft uw sollicitant getriggerd?

Om inzicht te krijgen waar uw sollicitant vandaan komt is het belangrijk om te weten op welke advertentie de sollicitant als laatst heeft geklikt. Dit kan door gebruik te maken van UTM-parameters, ook wel UTM-codes genoemd. Wellicht is het u al vaker opgevallen dat veel websitelinks veel langer zijn dan nodig. UTM-parameters zijn unieke waardes die u meegeeft aan uw advertentie. Hieronder een voorbeeldlink:

www.uwuitzendbureau.nl/vacature/productiemedewerker/?utm_source=Indeed&utm_medium=organic&utm_campaign=Techniek

utm_source = bron/herkomst
utm_medium = betaald of organisch verkeer
utm_campaign= advertentie

Uit de voorbeeldlink concluderen we dat een sollicitant vanuit Indeed.com komt, via een gratis (organisch) advertentie en dat hij vanuit de advertentie Techniek komt.

Waar kunt u UTM-codes gebruiken?

Het maakt niet uit welk platform u gebruikt om te adverteren. Of het nu gaat om Google Adwords, Facebook, Linkedin of uw veelgebruikte vacaturebanken. Het is altijd mogelijk om gebruik te maken van UTM-codes.

Wat is het gevolg van goed gebruik van UTM-codes?

Als u de sollicitanten en de nieuwe UTM-parameters opslaat in een centrale database en u bijhoudt welke kandidaten daadwerkelijk tot een succesvolle plaatsing leiden kunt u concluderen waarvandaan uw succesvolle plaatsingen komen. Een recruitment/applicant tracking system is hiervoor zeer handig.

Meer informatie of hulp bij het inrichten van een dergelijk proces? Wij helpen u graag.